2012-07-08 21:46Pressmeddelande

Spårvagnar utvecklar staden: Referat & presentationer

null

Vilka utbyggnader av nya spårvagnslinjer planeras just nu i Sverige? Hur förändras en stad när en spårväg byggs ut? Vilka effekter ger det på fastighetspriser och stadsutveckling? Referat och presentationer från Spårvagnsstädernas och Spårvagnar i Skånes seminarium "Spårvagnar utvecklar staden" under politikerveckan i Almedalen finns nu publicerade på nedanstående länk:

http://www.sparvagnsstaderna.se/pressrum/sparvagnar-utvecklar-staden-referat-fran-almedalsseminarium

 

 

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse