2013-11-12 11:11Pressmeddelande

Pressinbjudan: Spårvagnsstädernas Höstkonferens 2013

null

Samarbete, planering och byggande för attraktiva städer
Hur samarbetar, planerar och bygger vi för attraktiva städer? Hur ser förutsättningarna för processerna ut och vilken är spårvägens roll? Vilka forskningsbehov finns inom spårvägsområdet och hur kan utbyggnader finansieras? Det är frågeställningar som diskuteras under Spårvagnsstädernas Höstkonferens.

Journalister deltar kostnadsfritt på konferensen. Se hela programmet på Spårvagnsstädernas webbplats: www.sparvagnsstaderna.se/pressrum/sparvagnsstadernas-hostkonferens-2013

Följ konferensen på Twitter: #sparvag_konf

Tid: torsdag 14 november kl. 10:00 – fredag 15 november kl. 15:00
Plats: Elite Stora Hotellet, Stora Torget 9, Linköping

Välkommen!

 

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse