2014-03-25 11:14Pressmeddelande

Pressinbjudan: Spårvagnsstädernas Årsmöteskonferens 2014 i Lund 27-28 mars

null

Spårvagnsstädernas Årsmöteskonferens 2014 arrangeras i Lund torsdag 27:e och fredag 28:e mars. Temat är ”Så förverkligar vi Sveriges spårvägsplaner”. Politiker, tjänstemän, forskare, konsulter, leverantörer och annan expertis från hela landet samlas i Lund för att utbyta idéer och kunskap inom spårvägsområdet. Journalister deltar kostnadsfritt på konferensen.

Ur programmet:

En paneldiskussion om Spårväg och stadsutveckling i Lund leds av Heidi Avellan, politisk redaktör på Sydsvenskan. Lokalpolitikerna i Lund framför sina åsikter om den planerade spårvägen. Både förespråkarna och motståndarna, som bildat det nya partiet FörNyaLund, deltar i samtalet.

Deltagare i panelen:
Anders Almgren (S), oppositionsråd, Lunds kommun
Karin Svensson Smith (Mp), 2:e vice ordf. Tekniska nämnden, Lunds kommun
Mats Helmfrid (M), kommunstyrelsens ordförande, Lunds kommun
Sverker Oredsson (FörNyaLund), Ordförande, FörNyaLund

Besök även den tänkta spårsträckan och lär känna den nya stadsdelen som ska byggas kring linjen. Håkan Lockby, teknisk direktör i Lunds kommun guidar under ett studiebesök.

Högprioriterade busstråk kan användas för att öka kollektivtrafikens framkomlighet och attraktivitet i stadsrummet. Per Wisenborn, projektledare Gatukontoret, Malmö Stad visar hur den nya busslinjen Malmöexpressen är ett första steg mot en modern spårväg i staden.

Läs hela programmet på Spårvagnsstädernas webbplats:
http://www.sparvagnsstaderna.se/pressrum/sparvagnsstadernas-arsmoteskonferens-2014

Tid: torsdag 27 mars kl. 10:00 – fredag 28 mars kl. 15:00
Plats: Grand Hotel, Bantorget 1, Lund


För mer information kontakta: 
Anna-Karin Johansson, Kommunikationschef, Spårvagnsstäderna, tel. 073-257 25 13
Jens Forsmark, Kanslichef, Spårvagnsstäderna, tel. 070- 568 06 48


Bild: ”Vision: Sölvegatan, Lund. Lunds kommun och Metro arkitekter”

 

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse