2012-03-07 14:26Pressmeddelande

Pressinbjudan Spårvagnsstäderna årsstämma och seminarium

null

Välkommen till Spårvagnsstädernas årsstämma och årskonferens den 8-9 mars på Hotel Savoy i Malmö.

 

På konferensen samlas politiker och tjänstemän från de åtta kommunerna och de tre trafikhuvudmän som är medlemmar i Spårvagnsstäderna för att inspireras av kommande satsningar i Köpenhamnsregionen, Odense och från de skånska städerna Lund, Malmö och Helsingborg.

 

Runt om i Europa har man under flera år satsat stort på spårvagnen och även i Sverige och Skandinavien ser vi ett ökat intresse för spårvagnar som en del av kollektivtrafiken. Förutom att fler väljer att åka spårvagn så händer det något med städerna som väljer att bygga ut nytt spårvägsnät. Städerna förändras och utvecklas i nya riktningar, städernas integration ökar och städerna blir mer attraktiv.

 

Välkommen!

 

Program

Torsdag 8 mars

13.00 Årsstämma för Spårvagnsstäderna

15.00 Vad gör en stad attraktiv? En internationell studie från konsultföretaget Tyréns presenteras av Sarah Bragée

16.00. Loop City, en tvärspårvägssatsning i Köpenhamn, presenteras av Marianne Bendixen från Gladsaxe kommun

16.45 Hur kan cykelstaden Odense utvecklas vidare med spårvagnar? Andras Isager från Isager Arkitekter berättar om sin vision

 

Fredag 9 mars

08.30 Spårvagnen utvecklar Skånes städer, Marcus Horning med kollegor från Spårvagnar i Skåne (SPIS)

 

För mer information

Mathias Lindow, Spårvagnsstäderna, 076-022 04 30

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner, trafikhuvudmän, företag och intresseorganisationer. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse