2013-03-07 15:19Pressmeddelande

Nyvald styrelse i Spårvagnsstäderna

null

Spårvagnsstäderna har idag på sitt årsmöte valt en ny styrelse. Birgitta Dahl, riksdagens före detta talman och tidigare miljö- och energiminister ledde årsmötesförhandlingarna i Uppsala.

Till Spårvagnsstädernas styrelse omvaldes SL:s ordförande Christer G Wennerholm (M) till ordförande och Karolina Skog (Mp) kommunalråd i Malmö Stad till vice ordförande.

Som ledamöter i styrelsen ´valdes:

Carin Lidman (S), Kommunalråd Västerås Stad

Anna Jähnke (M), Kommunalråd Helsingborgs Stad

Berthold Gustavsson (M), Kommunstyrelseledamot Stockholms Stad

Bengt Cete (Mp), Kommunalråd Norrköpings kommun

Mats Helmfrid (M), Kommunstyrelsens ordförande Lunds kommun

Mats Persson (Fp), Regionråd Region Skåne

Muharrem Demirok (C), Kommunalråd Linköpings kommun

Stefan Hanna (C), Kommunalråd Uppsala kommun

- Det är naturligt att städerna i Sverige samarbetar med
varandra och utbyter erfarenheter inom spårvägsområdet. Vi har idag
representanter från många partier i Spårvagnsstädernas styrelse. Det är tydligt att spårvägsfrågor har en stark och bred politisk förankring runtom i hela Sverige säger Christer G Wennerholm, Spårvagnsstädernas ordförande.


 

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse