2010-05-20 06:22Pressmeddelande

Moderna spårvägar på ny hemsida

null

Nu finns Spårvagnsstäderna på webben. Den nya hemsidan innehåller lättillgänglig information om spårvägar och spårvagnar. Hemsidan riktar sig till beslutsfattare, massmedia och andra som vill få en snabb överblick av området. På medlems­sidorna finns fördjupande material för den som yrkesmässigt arbetar med spårväg.

- Hemsidan kan tillfredsställa den stora efterfrågan på kunskap om modern spårväg som finns hos såväl allmänhet som beslutsfattare och tjänstemännen som nu ska förverkliga de omfattande planerna på utbyggnad av ny spårväg runt om i Sverige säger Christer G. Wennerholm, ordförande SL och Spårvagnsstädernas ordförande.

Lanseringen av hemsidan är en del i Spårvagnsstädernas arbete för att det ska byggas fler spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap om spårväg och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner, trafikhuvudmän, företag och intresseorganisationer.

- Spårväg är en viktig del i framtidens kollektivtrafik. Spårvagnar är miljövänliga, bekväma, effektiva och skapar attraktiva städer. Detta vill vi visa med hjälp av hemsidan säger Anders Rubin, kommunal­råd, Malmö Stad och Spårvagnsstädernas vice ordförande.

Hemsidan finns på www.sparvagnsstaderna.se

För mer information kontakta;

Jens Forsmark, Samordnare, Spårvagnsstäderna 070- 568 06 48

Håkan Filipsson, Pressekreterare (M), Stockholms läns landsting 070-737 41 90

Anders Rubin, Kommunalråd, Malmö Stad 070- 636 26 77

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner, trafikhuvudmän, företag och intresseorganisationer. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.  


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse