2015-03-31 14:38Pressmeddelande

Jönköping ny medlem i Spårvagnsstäderna

null

Jönköpings kommun går med föreningen Spårvagnsstäderna. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbeten kring spårväg och hållbar stadsutveckling. Idag är 16 av landets större kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter medlemmar.

  – Jönköping växer och väljer att bli medlem i Spårvagnsstäderna. Vi arbetar med hållbara kommunikationer vilket är en nödvändighet i en växande stad. Vi satsar på ny infrastruktur där bussen ges prioritet genom särskilda körfält och ljusreglering. I ett av stomlinjestråken har vi särskilt studerat förutsättningarna för spårvagnstrafik och i planarbete tar vi hänsyn till detta för att skapa möjlighet för en framtida spårvagnslinje, säger Ann-Marie Nilsson (C) kommunstyrelsens ordförande.

  Milan Obradovic (S), kommunalråd i Malmö Stad och ny ordförande i Spårvagnsstäderna välkomnar att Jönköping nu går med i föreningen:

  – Jönköping har goda erfarenheter av att skapa stomlinjer för stadsbussarna i staden som är mycket värdefulla för Spårvagnsstäderna. Det är glädjande att föreningen nu växer och att flera städer i Sverige som planerar nya moderna spårvagnslinjer vill samarbeta och utbyta kunskaper med varandra.

  Foto: Jönköpings Energi

  Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

  Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

  Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


  Om Spårvagnsstäderna

  Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


  Kontaktpersoner

  Hans Cruse
  Kanslichef
  Hans Cruse