2015-02-10 14:58Pressmeddelande

Inbjudan till Spårvagnsstädernas årsmöteskonferens 2015

null

Spårvagnsstädernas kommande årsmöteskonferens äger rum den 26-27:e mars i Eskilstuna. Möt ordförande för riksdagens trafikutskott som berättar om hur de nya stadsmiljöavtalen kan medfinansiera investeringar i modern spårväg.

Internationella gäster delar med sig av spårvägsexempel och vi kommer att få veta mer om hur man kan arbeta med jämställdhet i kollektivtrafikplaneringen. Ta del av hur regler och föreskrifter bör tillämpas för att skapa öppna attraktiva spårvägar med hög säkerhetsnivå.

Under ett studiebesök får vi bekanta oss med planerna för hur Eskilstuna ska utvecklas i framtiden och det pågående arbetet med att läka ihop olika stadsdelar med varandra. De lokala politikerna ger sin syn på hur de vill utveckla Eskilstuna längs med kollektivtrafiken. Konferensen avslutas med en gemensam workshop där intresserade kan bidra till att utveckla nya guidelines för attraktiv kollektivtrafik med fokus på spårväg. Workhopen arrangeras i samarbete med X2AB.

>> Läs mer om konferensen och anmäl dig på Spårvagnsstädernas webbplats

Fullständigt konferensprogram kommer att skickas ut och publiceras på Spårvagnsstädernas webbplats inom de närmaste veckorna.

Yrkesverksamma journalister deltar utan kostnad på konferensen. Kontakta gärna Spårvagnsstädernas kansli om du är intresserad.

Välkommen!

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse