2013-06-18 09:13Pressmeddelande

Huddinge kommun går med i föreningen Spårvagnsstäderna

null

Huddinge blir den elfte kommunen i Sverige att söka medlemskap i den växande föreningen Spårvagnsstäderna. Organisationen arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar och förmedlar kunskap samt främjar samarbete om spårvägsprojekt. Vilka ledamöter som kommer
representera Huddinge i Spårvagnsstädernas styrelse bestäms på kommande kommunstyrelsemöte.

– Genom att bli medlem, förstärker vi visionen att Huddinge ska bli en spårvägsstad. Vi tror på spårvägar och arbetar hårt och målmedvetet för Spårväg Syd och att knyta ihop de regionala stadskärnorna Kungens Kurva, Flemingsberg och Älvsjö, menar kommunstyrelsens ordförande, Daniel Dronjak Nordqvist (M).

Jens Forsmark, samordnare på Spårvagnsstäderna välkomnar Huddinge in i föreningen:

–  Spårvagnsstäderna växer nu i takt med att många kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter i Sverige planerar för nya spårvagnslinjer. Det är värdefullt för oss att Huddinge blir medlem eftersom de planerar för en kraftfull stadsutveckling längs en helt ny tilltänkt spårvägslinje. Jag är säker på att deras kunskap, erfarenheter och frågeställningar kommer att vara inspirerande för oss i Spårvagnsstäderna.


För mer information kontakta: 

Anna-Karin Johansson, Kommunikationschef Spårvagnsstäderna, tel. 073-257 25 13


 

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse