2012-06-28 10:20Pressmeddelande

Almedalen: Spårvagnar utvecklar staden

null

Inbjudan till seminarium: Spårvagnar utvecklar staden

Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Helsingborg, Lund, Norrköping och Linköping planerar investeringar i nya spårvagnslinjer. Var ska linjerna dras? Ny kartläggning presenteras. Varför detta stora intresse? Vilka effekter ger spårvägsinvesteringar på regioner och städer?

Under årets Politikervecka i Almedalen arrangerar Spårvagnsstäderna och Spårvagnar i Skåne seminariet "Spårvagnar utvecklar staden".

Tid: Tisdag 3 juli 2012. 16:00 – 17.10 Seminarium, 17.10 – 18.00 Mingel med mat & dryck.

Plats: Almedalens Hotell, Strandvägen 8 (ingång från Almedalsparken)

Program

16:00 – 16:05 Välkommen! Christer G. Wennerholm, Ordförande SL & Spårvagnsstäderna.

16:05 – 16.25 Vilka utbyggnader av spårvägar planeras just nu i Sverige? Spårvagnsstädernas nya kartläggning presenteras. Jens Forsmark, Samordnare, Spårvagnsstäderna.

16.25 – 16.45 Spårvagnstrafik blir i framtiden viktigt för att länka ihop Skånes många tätorter med en kollektivtrafik som kännetecknas av god framkomlighet, bekvämlighet och hög status. Samarbetsorganisationen Spårvagnar i Skåne har bildats för att samordna utbyggnaden. Varför görs utbyggnaden av spårvägar? Vilka effekter väntas det få för regionen och städerna? Marcus Horning, Projektchef, Spårvagnar i Skåne.

16.45 – 17.05 Bergen i Norge har byggt en helt ny spårväg som invigdes i juni 2010. Nu märks ett stort intresse för att investera i handel, kontor och bostäder vid hållplatserna. Vilka byggplaner finns? Hur har spårvägen påverkat de områden den dras till? Mette Svanes, Planchef, Bergen kommun.

17.05 – 17.10. Avslutande ord med några internationella bilder. Björn Sylvén, Informationschef, Stockholms Spårvägar.

17.10 – 18.00 Mingel med mat och dryck.

Konferencier: Björn Sylvén, Informationschef, Stockholms Spårvägar.

Arrangörer: Spårvagnsstäderna och Spårvagnar i Skåne. Swedtrain är värd för minglet.

Ingen föranmälan, det är bara att dyka upp. Välkommen!

Sprid gärna denna inbjudan.

 

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt.

Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg.

Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Om Spårvagnsstäderna

Spårvagnsstäderna arbetar för att det ska bli lättare att bygga spårvägar. Organisationen förmedlar kunskap och främjar samarbete om spårvägsprojekt. Medlemmar är kommuner och regionala kollektivtrafikmyndigheter. Föreningen välkomnar även företag och intresseorganisationer som associerade medlemmar. Spårvagnsstäderna vill underlätta finansieringen och förenkla regelverket för att bygga och driva spårväg. Spårvagnar är miljövänliga och effektiva. De är bekväma för resenären och skapar attraktiva städer.


Kontaktpersoner

Hans Cruse
Kanslichef
Hans Cruse